Mistä lainaa yritysauton hankintaan?

Yrityskäyttöön tarvittavan auton hankinnasta tulee monille pk-yrityksille ajankohtainen kysymys jossakin vaiheessa liiketoimintaa. Joskus yritysauto tulee hankkia jopa jo ennen liiketoiminnan aloittamista esimerkiksi silloin, jos auto on asiakaskontaktien ja myynnin kannalta välttämätön hankinta.

Yritysauton hankinnassa tulee kuitenkin ottaa huomioon muutamia tärkeitä seikkoja, jotka eroavat yksityiskäyttöön hankittavan auton ostamisesta. Monelle ensimmäisenä kysymyksenä mieleen nousee, mistä yrityskäyttöön tarvittavalle autolle kannattaa hoitaa rahoitus. Tässä tapauksessa yksiyishenkilöille suunnattuja luottoja ei kannata alkaa edes pohtimaan, sillä jos auto tulee yrityksen käyttöön, sen hankintaa varten tulee hakea yrityslainaa.

Yrityslainan hakeminen

Yrityslaina on nimensä mukaisesti yrityksen käyttöön suunnattu laina. Yrityslainaa on mahdollista hakea sekä vakuudellisena että vakuudettomana. Vakuudellista yrityslainaa voidaan hakea esimerkiksi pankista, jolloin yrittäjän tulee taata lainasumma itse. Pankit ovat kuitenkin viime aikoina kiristäneet vakuudellisten yrityslainojen ehtoja huomattavasti, joten lainan saaminen voi esimerkiksi aloittelevalle yrittäjälle olla hyvin vaikeaa.

Tällöin yritysauton hankinnassa voi auttaa vakuudeton yrityslaina, jota varten yrittäjän ei tarvitse esittää lainasummalle erillisiä vakuuksia tai lainantakaajaa. Vakuudettoman yrityslainan hakeminen onnistuu suoraan verkossa. Koska sitä varten ei tarvita erillisiä vakuuksia tai takaajaa, lainan hakeminen tapahtuu kätevästi yhdellä lainahakemuksella, jonka pohjalta luotonmyöntäjä tekee lainatarjouksen. Lisäksi jokainen lainatarjous pyritään räätälöimään aina mahdollisimman hyvin kunkin yrityksen tarpeisiin.

Myös yrityslainan takaisinmaksun ehdot ovat joustavat. Lainan kuukausierät kannattaa sovittaa mahdollisimman hyvin yrityksen omien menojen mukaisesti, eikä lainaa kannata lyhentää takaisin liian pienissä erissä, sillä mitä pitempi laina-aika on, sitä enemmän lainalle kertyy myös korkokuluja.

Yrityslaina on mahdollista maksaa pois myös etuajassa vaikkapa silloin, jos yrityksellä alkaa mennä uuden yritysauton hankinnan johdosta paremmin. Yrityslainan maksaminen etuajassa pois auttaa myös säästämään lainan korkokuluissa.

Voiko kuka tahansa pk-yrittäjä hakea lainaa yritysautoa varten?

Koska vakuudettoman yrityslainan ehdot ovat pankkien vakuudellisia lainoja huomattavasti joustavammat, lähes kuka tahansa voi hakea vakuudetonta yrityslainaa. Yrityslainaa voi hakea Suomeen rekisteröity yritys, oli se sitten toiminimi, osakeyhtiö, avoin yhtiö tai kommandiittiyhtiö. Lainan tarpeen tulee siis liittyä yritystoimintaan, eli jos tässä tapauksessa lainaa halutaan hakea yritysauton hankintaan, yrittäjä täyttää ehdot lainan saamiselle.

Lainahakemuksen täyttäminen on myös helppoa. Lainahakemuksessa annettujen tietojen perusteella luotonmyöntäjä antaa tarjouksen jopa tunnin sisällä hakemuksen lähettämisestä. Lainatarjous on voimassa seitsemän päivän ajan, joten yrittäjällä on tällöin hyvin aikaa tutustua lainaehtoihin. Lainasopimus allekirjoitetaan kätevästi verkkopankkitunnuksilla, joten lainan saamiseksi yrittäjän ei tarvitse varata aikaa erilliselle lainaneuvottelulle tai vierailla konttorissa.

Nopean hakuprosessin ansiosta lainarahat on mahdollista maksaa yrityksen tilille parhaimmillaan jopa saman päivän aikana. Lainahakemuksen lähettäminen ei myöskään sido yrittäjää ottamaan lainaa, joten mikäli lainatarjousta ei aiota hyväksyä, hakemukselle ei tarvitse tehdä mitään.