Ajoneuvojen tuunaus – millaista se oikein on?

Auto on monille suomalaisille asia, jonka parissa vietetään tunti jos toinenkin. Autolla mennään työhön, kouluun, harrastuksiin ja kauppaan, jonka lisäksi auto on useimmille tärkeä myös vapaa-aikana. Autoja pestään, huolletaan, korjataan, maalataan ja tuunaillaan. Hyvin hoidettu ja toimiva ajoneuvo on autoilevan perheen kodin keskipiste. Minkälainen auto sinulla on? Milloin viimeksi olet suorittanut ajoneuvollesi täydellisen huollon pesun ja vahauksen lisäksi?

Keskitytään tällä kertaa siihen, miten mukavaa on tuunata ajoneuvoa siistissä autotallissa. Auton pesu ja vahaaminen ovat likaista puuhaa. Auton puhdistus, huolto ja vahaus ovat kuitenkin myös leppoisaa puuhaa, jossa oman käden jälki näkyy heti.

Tuunaa, huolla, rakenna ja puhdista

Likainen ajoneuvo kannattaa aina pestä heti. Oletko koskaan ajatellut asentaa autotalliisi käytännöllistä käsienpesupistettä? Jos autotallissasi ei ole vielä vesiputkia, niin ota homma haltuun ja asenna ne hetkessä kuntoon. Tiesitkö, että sinun ei tarvitse enää lähteä hakemaan vesiputkia lähellä sijaitsevan kaupungin kaupasta, vaan voit hankkia putket kätevästi suositusta https://rorfokus.fi/ -verkkokaupasta. Säästä siis aikaa ja rahaa hyödyntämällä nopeita toimituksia ja nettimyymälän laadukasta valikoimaa.

Nykyään autohuoltotuotteet ja polttoaine maksavat toisinaan maltaita, mutta tarkka kuluttaja valitsee tarvikkeet kaupasta, josta ne ovat edullisesti saatavilla. Tiesitkö, että https://rorfokus.fi/ -nettikauppa tarjoaa verkossa kaikki putkisto- ja kylpyhuonemyymälän edut. Ruotsalainen suosittu ja Suomessakin hyvin tunnettu https://rorfokus.fi/ -nettikauppa tarjoaa maksuttomat ja nopeat toimitukset. Verkosta ostaminen on teknologian aikakautena paljon kivijalkamyymälöitä kätevämpää, sillä https://rorfokus.fi/ -nettikaupassa voi helposti vertailla tuotteiden malleja ja hintoja. Maksaminen käy helposti luotettavan klarna.com-sovelluksen avulla. Tule siis kokeilemaan ja hankkimaan kaikki mitä tarvitset “saman katon alta”.

Autojen tuunaus on mahtavaa puuhaa!

Tuunaus, eli englanniksi tuning tarkoittaa sanantarkasti ajoneuvon suorituskyvyn parantamista. Ajoneuvojen tuunaaminen aloitetaan usein jo ennen 18 ikävuotta ja ajokortin saamista. Kaikkihan ovat kuulleet viritetyistä mopoista.

Tuunauksen avulla voidaan usein muuttaa ajoneuvon ulkonäköä tai tehoa. Suomessa ja maailmalla on myös henkilöitä, jotka ovat tehneet ajoneuvon tuunauksesta itselleen ammatin. Useimmiten tuunataan ajoneuvon ulkokuorta, vaihtokeppiä, ohjauspyörää tai vaikkapa penkkien päällyksiä.

Jos haluaisit tuunata, mutta et oikein tiedä miten, tiedätkö mitä? Koulutusta on saatavilla! Otetaan hyväksi esimerkiksi vaikkapa ajo- ja kuljetustekniikan koulutusohjelma, jossa opiskellaan paitsi tuunausta kaiken muun ohella, niin myös kaikenlaista muuta tärkeää ajoneuvoihin liittyvää. Perusasiat on aina hyvä olla kunnossa, jotta tietää kuinka autoa voi tuunata lain sallimissa puitteissa.

Autojen tuunaaja tarvitsee erityistä kahta tärkeää asiaa, eli taiteellista silmää ja ajoneuvon teknistä tuntemusta. Sitten homma sujuukin kuin vain tanssi, vai miten se menikään? Tuunausta kannattaa harjoitella vanhalla, mieluimmin liikenteestä poistetulla ajoneuvolla, sillä nykyajan autoissa on hyvin herkkä ja tarkka sähköteknologia. Kykyjen karttuessa tuunausta voi suorittaa myös uusimpiin ajoneuvoihin, sillä jokaisessa meissä asuu pieni tuunaaja, joka suorastaan haluaa ryhtyä hommiin!