Autoilijan tulee ennen kaikkea miettiä pukeutumisessaan turvallisuutta

 

Kaikkiin tilanteisiin pitäisi oppia pukeutumaan oikein, juhliin juhlavasti ja urheilutapahtumaan sporttisesti. Vääränlaiset asusteet antavat käyttäjästä kuvan ettei tilannetaju ole hallinnassa, toisaalta monessa tilanteessa huonot ja sopimattomat vaatteet saattavat olla jopa vaarallisia. Tilanteen mukaan pukeutumisella kunnioitetaan myös kanssaihmisiä. Kun kutsutut noudattavat juhlien järjestäjien vaatimaa etikettiä, osoittavat he samalla kunnioitusta järjestelyä ja tilannetta kohtaan.

Autoillessa järkevästi

 

Auton ratin taakse istahtaessa ei aina mietitä asun sopivuutta ajotilanteeseen. Ajaminen koetaan siirtymiseksi paikasta toiseen, jos ollaan Businessman driving carmenossa konserttiin, puetaan päälle juhlavaatteet. Ne eivät kuitenkaan aina ole sopivimmat autoiluun sillä huomioon on otettava muutama tärkeä seikka. Autoilijan tärkeimmät kehon osat autoillessa ovat jalat ja kädet, jalat ohjaileva polkimia ja kädet rattia. Jalassa on oltava siis tukevat ja hyvän tuntuman omaavat jalkineet. Käsiin sopivat paremmin hyvin otteen pitävät ajohansikkaat kuin liukkaat lapaset.

Jos ollaan menossa juhliin ja asuste on korkokengät, voidaan ne aina ottaa mukaan kenkäpussiin ja sujauttaa jalkaan vasta juhlapaikalle saavuttua. Ajossa korkokenkä on vaarallinen ja epävarma jalkine. Autoon kannattaa hankkia yhdet ajoon sopivat kengät, kuten hyvät tennarit, joissa on pitoa ja hyvä tuntuma polkimiin.

 

Talvi saattaa yllättää jopa Pohjolassa, nopeasti nouseva pakkanen tai kova lumisade saattaa aiheuttaa tieliikenteessä ongelmia. Moottori saattaa tehdä tepposet tai tie joudutaan sulkemaan, huono keli saattaa pakottaa hetkeksi tiensivuun. Moottorin sammuessa auto kylmenee nopeasti joten liian vähäisissä vaatteissa ajelu talvella saattaa kostautua. Man driving a car, close up on a steering wheelAutossa olisikin aina oltava mukana tarpeelliset tavarat, sen verran lämpimät vaatteet, joissa pärjää myös ulkolämpötilassa.

Kannattaa myös muistaa, että autossa istutaan ratin takana, joten päälle valittu pitkä takki rypistyy istuessa ja helmat jäävät helposti auton oven väliin. Pitkä takki kannattaakin ripustaa puettavaksi vasta esimerkiksi työpaikalla, samoin puku. Autoa ajaessa on parempi valita rennommat vaatteet.

Vaatteet edullisesti

Joka tilanteeseen sopivan vaatekerran päivittämisen ei tarvitse olla tuhottoman kallista. Kannattaa miettiä millaisia vaatteita oikeasti käytetään eniten. Perusvaatekerran ja kenkien tulee sattua hyvin yhteen ja niiden tulee sopia yhdistelyyn. Monet klassiset, aikaa kestävät vaatteet tulevat huomattavasti useammin käyttöön kuin trendin huipulla olevat erikoisuudet. Ostoksille suunnistaessa on siis hyvä ajatella arjen rytmiä, työn, kuntoilun, liikkumisen ja tarvittavien juhlien vaativia vaatteita ja kenkiä.